Thursday, May 7, 2009

Hua hua hua


Exam week dah nak abes. Ade 2 lagi paper aku kene jaga.. pastu budak2 pun cuti. Sunyi la uitm ni nanti nampaknye.hmm ape yg aku nak buat ni 3 bulan tak de klas ni?
Huhu byk dah benda kat kepala aku ni. Aku ni jenis yg byk pikir dan kdg2 aku sendiri berserabut dengan apa yang aku fikirkan.hmm banyaknyer!
Takkpela aku setelkan satu2..
1st aku nak ajar robot kaki aku berjalan. Haiya asik jatuh je..menyesal pulak aku order servo motor cap ayam. Belum apa2 dah kene pakingson!
2nd dan sebenarnye dalam mase yg sama,aku nak siapkan modul utk bengkel robotic sem depan. Benda simple2 je utk kelab robotic kat sini. Budak2 dan lect EE kat sini minat sgt nak blajar.. baguslah, aku senang dengan minat yg mereka tunjukkan. Ilmu yg sedikit ini dikongsi2 kan. Mudah2 bertambahlah ia saban hari. Huuhu.
3rd plan utk merealisasikan impian Ketua Program (KP) dan uitm dungun utk masuk bertanding dalam robocon..huhu kecut perut aku dibuatnye..!still…still… long way to go…. Skrg baru nak kenal PIC!
Setiap pagi aku tak lupa utk pohon supaya diberikan aku kekuatan utk aku mengharugi kehidupan ini,betulkan mind setting, calibrate niat dan iman..Allahuakhbar..terlalu berat rasenye tanggungjawab yang dipikul..terlalu sukar rasanya mencari keikhlasan..

2 comments:

madam said...

wah...UiTM ganu nak lawan Robot UTM..hehe

alayyubi said...

salam.dah masuk uitm balik ke?